Arbitraj Comercial International - Consultanta in Afaceri si Investitii

Agerpres, , Mediafax, Romanian Global News,Romania,Bucuresti,bucharest,comert,
Financial Times,Le Monde,Tribune,Financial Times,Wall Street,afaceri,The Washington Times,Athens News,The New York Times,USA,ziare,ziare.com,imobiliare,tocmai,hamste

Blog

Economice

Posted by Arbitraj Comercial International - Business Consultants on August 26, 2009 at 2:09 AM

 

Peste 58% dintre IMM-uri considera ca mediul de afaceri romanesc, in situatia actuala, nu este propice pentru dezvoltarea afacerilor, iar acesta situatie se prefigureaza si pentru anul 2010, potrivit datelor prezentate in "Carta alba a IMM-urilor din Romania 2009".In ceea ce priveste evolutia viitoare a mediului de afaceri pana la sfarsitul anului 2009 si in 2010, in aproximativ 58% dintre IMM-urile estimeaza ca mediul economic romanesc va stanjeni dezvoltarea companiilor si numai in 16% din firme se considera ca acesta va fi favorabil afacerilor, ceea ce reflecta neincrederea intreprinzatorilor intr-o redresare economica pe termen scurt si mediu.

=::=

Investitorii nu se vor intoarce in Romania mai devreme de 2010. Investitorii din economiile central-europene vad luminita de la capatul tunelului, dar Romania a ajuns in coada listei privind oportunitatile de plasament, platind tribut intarzierii masurilor anticriza si dezechilibrului exagerat dintre cerere si oferta. Potrivit unui studiu recent al Deloitte, efectuat printre administratorii de fonduri PE, se asteapta ca, in perioada urmatoare, 79% dintre acestia sa isi concentreze atentia spre eventuale investitii in Europa Centrala si doar 5% in Bulgaria si Romania, 8% in tarile fostei Iugoslavii si 3% in tarile baltice

 

PROGNOZE ECONOMICE DE ACTUALITATE

Increderea investitorilor in economia Romaniei s-a imbunatatit semnificativ in perioada mai-iulie, insa continua sa se plaseze cu mult sub nivelul din intervalul similar al lui 2008, releva un sondaj efectuat de Thomson Reuters si Oesterreichische Kontrollbank(OeKB)

=========================================

 

Managerii, surprinsi de severitatea si viteza crizei

Potrivit sondajului, 88% dintre companiile globale spun ca modelul lor de operare a fost modificat de recesiune.

Datele comparative cu studiul similar publicat de Ernst & Young (E&Y) in luna ianuarie 2009 arata ca desi momentul de intensitate maxima al crizei pare sa fi trecut, majoritatea companiilor sunt in continuare concentrate pe supravietuire, desi exista o minoritate care incearca sa valorifice noile oportunitati din piata.

 

Tinerii nu se mai lasă seduşi de mirajul multinaţionalelor

Trăgând linie la jumătatea anului, despre 2009 se poate spune deja că este mai mult anul concedierilor, decât al angajărilor. Paradoxal, în plină recesiune, numărul solicitărilor de angajare din partea tinerilor a scăzut alarmant.

Uniunea Europeană

Numărul total de angajaţi din Uniunea Europeană (UE) a scăzut, în primul trimestru, cu 1,916 milioane de persoane, respectiv 0,8% comparativ cu finele anului trecut, la 223,8 milioane de salariaţi, potrivit datelor prezentate luni de Eurostat.

=:=

Economia românească este în continuare pe o pantă descendentă, iar schimbări prea mari nu se întrevăd, în ciuda măsurilor anunţate de Guvern pentru ieşirea din turbulenţe. Asta cred unii dintre cei care fac afaceri în România şi care anul trecut aveau averi de milioane de euro, între timp „subţiate“ de criză.

 

=::=

 

Este inca riscant sa vorbim de crestere economica sustenabila .

Dupa ce la sfarsitul trimestrului al doilea contractia economiei romanesti a fost de 8,8% din Produsul Intern Brut (PIB), nu poate fi exclusa o scadere de 10% in trimestrul al treilea din 2009, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, in opinia economistilor consultati de Wall-Street.

 

=::=

Economia României va începe să crească "cam" în a doua jumătate a anului viitor, a declarat Kenneth Orchard, analist la Moody's, agenţie de rating care a ridicat de la 5,7% la 8,9% estimarea privind scăderea PIB pentru 2009.

"Ne-am revizuit recent estimările privind contracţia economiei României în acest an, până la o scădere de 8,9%. Datele privind importul indică un declin mai degrabă dramatic al cererii locale. Presupunem că acest trend va continua în restul anului 2009 şi la începutul lui 2010. Economia ar trebui apoi să înceapă să crească cam în a doua jumătate a anului 2010", a declarat pentru MEDIAFAX Orchard.

Agenţia de evaluare financiară Moody's a revizuit, cel mai recent în luna iulie, prognoza privind contracţia economiei României în 2009, de la 4% la 5,7%.

=::=

Creditele neperformante ar putea ajunge sa reprezinte 15-20% din portofoliile de imprumuturi acordate de banci, la mijlocul anului 2010, pe fondul unei deteriorari continue a activelor bancare din Europa de Est, potrivit unui raport realizat de analistii Deutsche Bank.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments